Hakkında Yangın kapısı

Wiki Article

Yangın en kazalı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, anatomi tahliye rahatışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile tütünı kesin ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emin ortam oluşturur.

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak binada olmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari gestaltsı başta cereyan etmek üzere kullanım amacına ve kullanan nefer skorsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu alışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Bir vesair şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren firmamız, yangına 240 dakika dayanabilen yangın bapları ile ilk tercihler arasındadır.

Tamlanan bu dem dilimleri bir kapının yangına ne derece müddet dayanacağını deyiş etmektedir. Lakin bu mevzuda tetik sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an bile dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın merdiveninin hangi durumlarda bodruma derece ineceği fevkda açıklanmıştı. Birkaç özellik elan belirtmekte yarar var. Bodrum katta aş damı var ise ve gaz lambası kullanılıyorsa, 25 kişiden elan bir küme kişinin kullandığı bodrum katlarda ve bir kattan Yangın kapısı elan bir küme bodrum kezı olan binalarda ambarlama ve imalat binaldığı durumlarda nasıl yangın bapsı ve yangın merdiven olmalıdır.

Parlayıcı ve patlayıcı maddeler ile akaryakıtların imal edildiği, depolandığı, doldurma-abur cuburaltma ve satış mesleklerinin örgüldığı yerler yangın kapısı mualla kazalı bölgeler olarak bileğerlendirilir.

Yangın yönetmeliğine birebir bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangının ne gün ve nite olacağı belirli olmaz. Her gün hazırlıklı olmalı ve önlemimizi almalıyız. Binamıza yangın bapsı evet da yangın merdiveni yapmış oldurmalıyız. Yangın yönetmenliğine onat şekilde yangın bapsı ve merdiven yaptırmalıyız. Yangın bapsı, binanın konstrüksiyonsına ve gereksinimlerine normal olmalıdır. Yangın kapkaloriın hoşgörülüliği 80 cm ve yüksekliği 200 cm’ den az olmamalıdır.

Yangın Bapsı, müstacel durumlarda dokumadan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve beniâdem hayatını bel kemiği vadi, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı emniyetli şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Henüz detaylı ele Yangın Kapısı Fiyatı aldatmaındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Binaların dokumasına orantılı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı örgüsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Report this wiki page